Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια - Ο καιρός την Δευτέρα 24/05/2021

2021-05-23

Πολύ καλές αναμένεται να είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά την διάρκεια της Δευτέρας στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει και πάλι σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Κάποιες αραιές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά διαστήματα και κατά τόπους στην βόρεια Ελλάδα, λίγο πιο πυκνές στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία και στις ορεινές περιοχές των προαναφερθέντων τμημάτων ίσως σημειωθεί τοπική βροχή μικρής διάρκειας το απόγευμα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ κυρίως διευθύνσεις με ασθενείς εντάσεις της τάξεως των 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις, πιο ισχυροί με την ένταση να φτάνει στα κεντρικά και νότια τα 5 με 6 Μποφόρ και στο Καρπάθιο τοπικά πολύ ισχυροί έως 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 14 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 28 βαθμούς (τοπικά στα νότια της Κρήτης έως 32 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου (το "34άρι" ισχύει μόνο για το εσωτερικό της Ρόδου, καθώς στα παράκτια του νησιού η μέγιστη θα κυμαίνεται έως και 7 βαθμούς πιο κάτω).

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια του νομού η μέγιστη θα ανέλθει τοπικά στους 33 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας