Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας και λίγες τοπικές βροχές - Ο καιρός την Μ. Τετάρτη 28/04/2021

2021-04-27

Με αραιές νεφώσεις αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα της Μεγάλης Τετάρτης σε όλες σχεδόν τις ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα κατά τόπους να περιορίζουν τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μάλιστα λίγο πιο πυκνές αναμένεται να είναι οι νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας μεταξύ των μεσημβρινών και των απογευματινών ωρών και δεν αποκλείεται εκείνες τις ώρες να σημειωθούν λίγες ασθενείς τοπικές λασποβροχές στα ορεινά - ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες, ίσως ψιχαλίσει ή βρέξει ασθενώς και στα νησιά του θρακικού. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν-ΝΑ διευθύνσεις με την ένταση στα κεντρικά και νότια να φτάνει κατά τόπους τα 5 με 7 Μποφόρ, ενώ και στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από Ν-ΝΑ διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 4 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες έως 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη την χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν-ΝΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης. Στα νότια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά και βόρεια του νομού θα ανέλθει τοπικά έως τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιή συννεφιά μέσα στην ημέρα και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μικρή η πιθανότητα να ψιχαλίσει πολύ τοπικά στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια ωστόσο η μέγιστη θα ανέλθει κοντά στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας