Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά - Ο καιρός την Δευτέρα 09/08/2021

2021-08-08

Αίθριες γενικά καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Ωστόσο κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να σημειωθεί παροδική μπόρα ή και καταιγίδα στα ορεινά της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας (στα ορεινά των νομών Ευρυτανίας και Φθιώτιδας). 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ γενικά διευθύνσεις και η μέγιστη ένταση θα φτάνει στα κεντρικά τμήματα του Πελάγους τα 6 Μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο το μελτέμι θα διατηρηθεί και θα φτάνει τα 6 και τοπικά τα 7 Μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέει Ν άνεμος με την ένταση να μην ξεπερνά τα 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 18 έως 40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 19 έως 41 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 21 έως 41 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 37 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με μέγιστη ένταση τα 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως του νομού η μέγιστη θα ανέλθει τοπικά έως τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας