Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο - Λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 25-01-2020

2020-01-24

Αρκετά έως πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν το Σάββατο στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της μέρας με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Πιο πυκνή θα είναι η συννεφιά στην δυτική Ελλάδα όπου και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά παράκτια το πρώτο μισό της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν κυρίως διευθύνσεις μέχρι 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -4 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -1 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 3 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί την νύχτα και το πρωί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 (τοπικά και 16) βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας