Αισθητή βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Πέμπτη 04/06/2020

2020-06-03

Εμφανώς βελτιωμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας την Πέμπτη καθώς η παρατεταμένη αστάθεια των τελευταίων ημερών, η οποία έδωσε τοπικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, απομακρύνεται. Έτσι λοιπόν η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη την χώρα και μόνο στην βόρεια Ελλάδα το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα ορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας και ίσως του βορειοανατολικού Αιγαίου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ-ΝΔ διευθύνσεις μέχρι 4 Μποφόρ και στο υπόλοιπο από Ν διευθύνσεις 2 με 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 13 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 (τοπικά και 27) βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα, που ίσως δώσουν κάποιες ψιχάλες ή ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας