Αισθητή βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Πέμπτη 18/02/2021

2021-02-17

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Πέμπτης, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Δεν θα λείπουν πάντως και κάποιες νεφώσεις οι οποίες μάλιστα προς το ξημέρωμα της Πέμπτης στην βορειοδυτική και βόρεια Ελλάδα θα είναι λίγο πιο πυκνές, με την όποια πιθανότητα όμως να σημειωθούν πολύ τοπικά και ασθενή φαινόμενα, να είναι μικρή. Μόνο στα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου, ίσως τις πρωινές ώρες σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνάει γενικά τα 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -4 έως 12 βαθμούς, στα δυτικά από -2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -2 έως 13 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 3 έως 13 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί την νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας