Αισθητή βελτίωση του καιρού σχεδόν σε όλη την χώρα - Ο καιρός την Πέμπτη 28/01/2021

2021-01-27

Εμφανώς βελτιωμένος θα είναι ο καιρός κατά την διάρκεια της Πέμπτης σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές, καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα ανατολικότερα τμήματα και συγκεκριμένα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα, τα βόρεια τμήματα της Κρήτης και οριακά τα πολύ νοτιοανατολικά τμήματα της Χαλκιδικής όπου εδώ η συννεφιά θα παραμείνει αρκετά πυκνή. Έτσι από την Χίο και βορειότερα θα σημειώνονται ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά παραθαλάσσια (βλέπετε τα αντίστοιχα υψόμετρα όπου θα εκδηλώνονται τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις), ενώ στα νησιά του θρακικού και κυρίως στην Σαμοθράκη υπάρχει το ενδεχόμενο οι χιονοπτώσεις το πρώτο μισό της ημέρας να έχουν ιδιαίτερα αξιόλογο χαρακτήρα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα βόρεια της Κρήτης με χιονοπτώσεις πάνω από τα 900 μέτρα υψόμετρο. Από το βράδυ και μετά ο καιρός πλέον θα είναι βελτιωμένος σε ολόκληρη την χώρα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις, εμφανώς εξασθενημένοι με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις και εδώ εμφανώς εξασθενημένοι έως 6 Μποφόρ. 


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -7 έως 7 βαθμούς, στα δυτικά από -6 έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -3 έως 10 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 έως 11 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις νυχτερινές και πρωινές ώρες.

Στην Αττική περιμένουμε λιακάδα με λίγες μόνο συννεφιές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε και εδώ λιακάδα καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας