Αισθητή βελτίωση του καιρού την Κυριακή σχεδόν σε όλη την χώρα - Παγετός την νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 09-02-2020

2020-02-08

Σημαντική βελτίωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας την Κυριακή καθώς η ηλιοφάνεια αναμένεται να κυριαρχήσει σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη το πρώτο μισό της ημέρας θα έχουμε αυξημένη συννεφιά η οποία σταδιακά θα αραιώσει ενώ στην νότια - νοτιοδυτική Πελ/νησο δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 Μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα 6 Μποφόρ και τέλος στο βόρειο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -5 έως 10 βαθμούς, στα δυτικά από -1 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -2 έως 11 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 2 έως 9 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά την νύχτα και νωρίς το πρωί, κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και αργότερα από Ν διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας