Αισθητή υποχώρηση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Κυριακή 09/05/2021

2021-05-08

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές για άλλη μία ημέρα στο σύνολο της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, καθώς και κατά την διάρκεια της Κυριακής η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σχεδόν παντού. Κάποιες νεφώσεις αναμένεται να τις έχουμε μόνο στην βόρεια Ελλάδα κατά το πρώτο μισό της ημέρας, λίγο πιο πυκνές στα βορειοδυτικά ορεινά, οπότε ίσως ψιχαλίσει ή βρέξει πολύ τοπικά και για λίγο στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της δυτικής Θεσσαλίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με εντάσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε Β και θα είναι ισχυροί έως πολύ ισχυροί φτάνοντας σε πολλές περιοχές τα 7 Μποφόρ. Στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των Κυθήρων και της Κρήτης, ο ΒΑ άνεμος θα είναι θυελλώδης και θα φτάνει κατά διαστήματα την ένταση των 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στα ανατολικά (συγκριτικά πάντα με τις θερμοκρασιακές τιμές των τελευταίων ημερών), θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 13 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου (το "29αρι ισχύει μόνο για το εσωτερικό της Ρόδου καθώς στα παράκτια η μέγιστη θα κυμαίνεται έως και 6 βαθμούς πιο κάτω). 

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις, μέτριοι έως πολύ ισχυροί με ένταση 5 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρόσκαιρη συννεφιά το πρώτο μισό της ημέρας και ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας