Αίθριος ο καιρός με ζέστη και αρκετή σκόνη - Ο καιρός την Τετάρτη 13/05/2020

2020-05-12

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Τετάρτη στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Λίγες αραιές νεφώσεις άνευ σημασίας θα έχουμε μόνο στα ανατολικά και νότια. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις μέχρι 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 27 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 35 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας