Αίθριος ο καιρός σχεδόν σε όλη την χώρα εκτός από τα νότια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Παρασκευή 03-01-2020

2020-01-02

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Παρασκευή για τις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας καθώς η ηλιοφάνεια αναμένεται να κυριαρχήσει καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας και μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά ίσως κατά διαστήματα οι νεφώσεις είναι πιο αυξημένες. Εξαίρεση θα αποτελέσει η Κρήτη όπου εδώ τουλάχιστον το πρώτο μισό της ημέρας αναμένεται βροχή στα πεδινά - παραθαλάσσια τμήματα και χιόνι από τα 800 μέτρα και πάνω. Σταδιακά πάντως από το μεσημέρι και κυρίως προς το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει νωρίς το πρωί και στην περιοχή των Δωδεκανήσων με γρήγορη όμως βελτίωση. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και από το απόγευμα πιθανώς 5 Μποφόρ. Στο Αιγαίο ο βοριάς θα συνεχίσει να πνέει ενισχυμένος αγγίζοντας κατά τόπους την ένταση των 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -4 έως 10 βαθμούς, στα δυτικά από -2 έως 12 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -2 έως 11 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 3 έως 12 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά την νύχτα και το πρωί, ισχυρός στα βόρεια.

Στην Αττική περιμένουμε σχετικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρχικά μέτριοι έως ισχυροί με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και σταδιακά μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγη συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις ασθενείς με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας