Αίθριος ο καιρός σχεδόν σε όλη την χώρα με τοπικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες – Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 18-02-2020

2020-02-17

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στην χώρα μας την Τρίτη καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως στις δυτικότερες περιοχές. Μόνο στην περιοχή των Δωδεκανήσων η συννεφιά θα είναι περισσότερη οπότε δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές το μεσημέρι.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 (τοπικά ίσως και 17) βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας