Αίθριος ο καιρός σχεδόν σε όλη την χώρα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Δευτέρα 17-02-2020

2020-02-16

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Δευτέρα σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Περισσότερη συννεφιά θα έχουμε στην Κρήτη όπου ίσως βρέξει ασθενώς κυρίως στα βόρεια και κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις αρκετά ισχυροί τοπικά μέχρι 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας