Αίθριος ο καιρός σχεδόν σε όλη την χώρα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος το Σάββατο 11-04-2020

2020-04-10

Διατηρείται και το Σάββατο ο πολύ καλός καιρός σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πάντως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας και υπάρχει πιθανότητα το απόγευμα να σημειωθεί σύντομης διάρκειας βροχή στα βόρεια τμήματα της Θράκης και στην οροσειρά της Πίνδου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 21 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας