Αίθριος ο καιρός σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 09-01-2020

2020-01-08

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα έχουμε μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά και λίγο περισσότερες σε Κυκλάδες και νησιά ανατολικού Αιγαίου άνευ σημασίας. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα το πρώτο μισό της ημέρας ο καιρός θα είναι μουντός και θα εκδηλωθούν τοπικές ασθενείς βροχές στα πεδινά παραθαλάσσια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης, φαινόμενα που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις αρκετά ισχυροί με ένταση 6 με 7 Μποφόρ και πιθανώς το πρωί έως 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -6 έως 9 βαθμούς, στα δυτικά από -4 έως 12 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -3 έως 11 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 2 έως 9 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά την νύχτα και το πρωί, ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 (πιθανώς και 11) βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγη αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας