Αίθριος ο καιρός σε όλη την χώρα - Ο καιρός το Σάββατο 22/05/2021

2021-05-21

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στο σύνολο της χώρας κατά την διάρκεια του Σαββάτου, καθώς η ηλιοφάνεια αναμένεται να κυριαρχήσει σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Λίγες αραιές νεφώσεις άνευ σημασίας θα έχουμε κυρίως στην βόρεια Ελλάδα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ασθενείς γενικά εντάσεις της τάξεως των 2 με 4 Μποφόρ και το βράδυ στα ανοιχτά του νοτίου Ιονίου με μέτριες εντάσεις έως 5 Μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα πνέει γενικά ΒΔ άνεμος ο οποίος στην περιοχή των Δωδεκανήσων θα είναι πολύ ισχυρός καθώς θα φτάνει τα 7 Μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέει Ν ασθενής άνεμος έως 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 11 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 23 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια του νομού η μέγιστη θα ανέλθει τοπικά στους 26 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας