Αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Ο καιρός την Τετάρτη 03/02/2021

2021-02-02

Αρκετά έως πολύ καλές αναμένεται να είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας κατά την διάρκεια της Τετάρτης, καθώς η ηλιοφάνεια θα αποτελέσει το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και οι νεφώσεις θα είναι περιορισμένες και τοπικές. Εξαίρεση θα αποτελέσει το νησιωτικό τμήμα μεταξύ της Χίου και των βορείων Δωδεκανήσων, όπου τις πρωινές ώρες θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και με σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι. Πολύ πιο μικρή είναι η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και τοπικά στα ανατολικά των Κυκλάδων και στην βόρεια - βορειοανατολική Κρήτη. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ και στο Αιγαίο επίσης από διάφορες διευθύνσεις με την ένταση μόνο στο Καρπάθιο να αγγίζει τα 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 (τοπικά και 18) βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε και εδώ ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας