Ανάσες δροσιάς με πολύ ισχυρούς βοριάδες στα ανατολικά - Ο καιρός την Πέμπτη 22/07/2021

2021-07-21

Ιδιαίτερα καλές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Πέμπτης, καθώς τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι πολύ μεγάλα και θα κυριαρχήσουν σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Κάποιες τοπικές νεφώσεις ωστόσο θα αναπτυχθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα δυτικά και βόρεια ορεινά, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει πολύ τοπικά στα βουνά της βορειοδυτικής Πελ/νησου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις και θα είναι πιο ενισχυμένοι στα βόρεια τμήματα του Πελάγους όπου η ένταση θα φτάνει τα 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά τα 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο το μελτέμι θα πνέει με ισχυρές έως πολύ ισχυρές εντάσεις της τάξεως των 5 με 7 Μποφόρ και στα Δωδεκάνησα έως θυελλώδεις εντάσεις των 8 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στα ανατολικά, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 17 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 24 έως 34 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό, με λίγες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις με την ένταση μέχρι τις πρωινές ώρες να φτάνει πρόσκαιρα και τα 7 Μποφόρ. Στην συνέχεια θα στραφούν σταδιακά σε Ν και η μέγιστη ένταση δεν θα ξεπερνά τα 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας