Ανεβαίνει η θερμοκρασία και υποχωρούν τα φαινόμενα - Ο καιρός την Τρίτη 05/05/2020

2020-05-04

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Τρίτη στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει η Κρήτη και κυρίως το βορειοανατολικό τμήμα του νησιού όπου μέσα στην νύχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχουμε συννεφιά η οποία θα δίνει ασθενείς τοπικές βροχές ενώ και στην Θράκη τις θερμές ώρες της ημέρας  θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες κυρίως στα βορειότερα ορεινά. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας