Ανεβαίνει η θερμοκρασία με ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Τρίτη 11/08/2020

2020-08-10

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν κατά την διάρκεια της Τρίτης στην χώρα μας, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Παρ'όλα αυτά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα περισσότερα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ίσως στα βόρεια της Πίνδου εκδηλωθεί και παροδική καταιγίδα). 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις, κατά τόπους ισχυροί ιδιαίτερα σε Κυκλάδες και νότια Κρήτη με την ένταση να φτάνει τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα πλησιάσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας