Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Δευτέρα – Λίγες ασθενείς βροχές στα νοτιοδυτικά – Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 10-02-2020

2020-02-09

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Δευτέρα καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Μόνο στην δυτική Ελλάδα θα έχουμε περισσότερη συννεφιά, κατά περιόδους πυκνότερη και υπάρχει πιθανότητα τις απογευματινές και βραδινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο νότιο Ιόνιο και στην δυτική - νοτιοδυτική Πελ/νησο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από ΔΝΔ διευθύνσεις με ένταση τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ (στα Δωδεκάνησα από ΒΔ διευθύνσεις μέχρι 5 Μποφόρ).

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -3 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 0 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ, στα δυτικά 5 Μποφόρ και στον Κορινθιακό πιθανώς μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας