Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία την Παρασκευή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 13-03-2020

2020-03-12

Εξαιρετικές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στην χώρα μας την Παρασκευή καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Λίγη συννεφιά θα έχουμε μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από ΔΒΔ διευθύνσεις αρκετά ισχυροί με ένταση 5 με 7 Μποφόρ αλλά με σταδιακή εξασθένιση και στο υπόλοιπο από Β διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά το πρωί 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 και τοπικά 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Από το βράδυ της Κυριακής 15/03 όμως και από τα βόρεια αναμένεται αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα, βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και χιονοπτώσεις σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές και τοπικά σε χαμηλότερα υψόμετρα. Τις επόμενες ώρες θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν την εξέλιξη.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας