Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία την Παρασκευή - Λίγες τοπικές βροχές στα νότια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 20-03-2020

2020-03-19

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Παρασκευή στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Μόνο στην Κρήτη θα έχουμε περισσότερη συννεφιά και κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινότερα.  

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι έως 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγη τοπική συννεφιά και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας