Άνοδος της θερμοκρασίας και λίγα φαινόμενα - Ο καιρός την Τετάρτη 15/09/2021

2021-09-14

Με ήπιες γενικά καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα της Τετάρτης για το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, καθώς ο αίθριος καιρός και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσουν. Δεν θα απουσιάζουν παρ' όλα αυτά οι αναπτύξεις νεφώσεων από τους ορεινούς όγκους της ηπειρωτικής χώρας, οπότε κατά τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (ίσως εκδηλωθεί και παροδική καταιγίδα), καθώς επίσης και στα βουνά της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και της Πελ/νησου. 

Πέραν ωστόσο των ηπειρωτικών τμημάτων, αναπτύξεις νεφώσεων θα παρατηρηθούν κατά τις θερμές ώρες της ημέρας και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθεί το μεσημέρι παροδική μπόρα ή και καταιγίδα

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με μέτριες γενικά εντάσεις που θα φτάνουν τα 5 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα πνέουν ενισχυμένοι με ισχυρές έως πολύ ισχυρές εντάσεις όπου τοπικά θα φτάνουν τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 14 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 29 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως η μέγιστη θα κυμαίνεται 2 με 3 βαθμούς πιο πάνω. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας