Άνοδος της θερμοκρασίας και βελτίωση του καιρού - Ο καιρός την Τετάρτη 16/06/2021

2021-06-15

Βελτιωμένες αναμένονται οι καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας μας κατά την διάρκεια της Τετάρτης, καθώς στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, αναμένονται λίγες μόνον τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει το βορειοανατολικό κομμάτι της χώρας μας, όπου κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών, θα σημειωθούν βροχές οι οποίες θα επηρεάζουν τον Έβρο, τα νησιά του θρακικού αλλά και του υπόλοιπου βορειοανατολικού Αιγαίου. Μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει, ωστόσο κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και παροδική καταιγίδα, κυρίως όμως στα πιο ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς, υπάρχει επίσης για τα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Δ-ΒΔ κυρίως διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 27 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 30 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 13 έως 31 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις, αρχικά με ένταση γύρω στα 5 Μποφόρ και με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας