Άνοδος της θερμοκρασίας με αρκετό κρύο την νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τετάρτη 22-01-2020

2020-01-21

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Τετάρτη σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθώς ο αίθριος καιρός θα κυριαρχήσει καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με λίγες αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια από το απόγευμα. Λίγο περισσότερες θα είναι οι νεφώσεις στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα ανοιχτά μέχρι 5 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις μέτριοι με ένταση μέχρι 6 Μποφόρ. Το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ΔΝΔ διευθύνσεις μέχρι 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -3 έως 10 βαθμούς, στα δυτικά από -3 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -1 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 13 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις το βράδυ στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας