Ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Πέμπτη 21/10/2021

2021-10-20

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν κατά την διάρκεια της Πέμπτης στο σύνολο σχεδόν της χώρας, καθώς τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Δεν θα λείψουν παρ' όλα αυτά κάποια σύννεφα κυρίως από τις πιο δυτικές - βορειοδυτικές περιοχές και μόνο στο βόρειο Ιόνιο και στην παράκτια ζώνη της Ηπείρου υπάρχει το ενδεχόμενο προς το βράδυ να βρέξει ασθενώς και τοπικά

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ασθενείς εντάσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 4 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν επίσης μεταβλητοί με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές νεφώσεις το πρώτο μισό της ημέρας αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας