Ανοιξιάτικος καιρός με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Παρασκευή 25/03/2022

2022-03-24

Με εξαιρετικές και ανοιξιάτικες πλέον καιρικές συνθήκες αναμένεται να εορτάσουμε την ημέρα της 25ης Μαρτίου σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει η Θράκη και ειδικότερα ο Έβρος όπου προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν κάποιες νεφώσεις και προς το απόγευμα είναι πιθανό να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και τοπικά για λίγο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις που θα φτάνουν τα 4 με 6 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο και στα περισσότερα τμήματα του Πελάγους θα κυριαρχήσει ο ΒΔ άνεμος με μέγιστη ένταση τα 6 Μποφόρ. Από αργά το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέει ΒΑ άνεμος αρκετά ενισχυμένος με τις ριπές να φτάνουν και τα 7 Μποφόρ κατά τόπους. 

Η θερμοκρασία σε νέα αισθητή άνοδο, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 2 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 19 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΒΔ διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ισχυρές εντάσεις της τάξεως των 6 Μποφόρ (ίσως πολύ τοπικά οι ριπές "αγγίξουν" τα 7 Μποφόρ). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας