Ανοιξιάτικος ο καιρός την Δευτέρα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 24-02-2020

2020-02-23

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν την Δευτέρα στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Λίγες αραιές νεφώσεις θα έχουμε κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ (στον Θερμαϊκό όμως θα πνέουν από Β διευθύνσεις και μάλιστα θα είναι ισχυροί αγγίζοντας την ένταση των 7 Μποφόρ).

Η θερμοκρασία σε κατακόρυφη άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρχικά ασθενείς, βαθμιαία όμως θα ενισχυθούν και θα φτάνουν την ένταση των 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας