Ανοιξιάτικος ο καιρός την Παρασκευή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 10-04-2020

2020-04-09

Εξαιρετικές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στην χώρα μας την Παρασκευή, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε πολύ λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τόπους έως 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από B διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας