Περαιτέρω βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 09-04-2020

2020-04-08

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Πέμπτη στην χώρα μας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Στα νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου θα έχουμε περισσότερη συννεφιά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα και ίσως στην βόρεια Κρήτη. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις αρκετά ισχυροί με ένταση 5 με 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας