Ανοιξιάτικος ο καιρός την Πέμπτη - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 12-03-2020

2020-03-11

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στην χώρα μας την Πέμπτη καθώς ο αίθριος καιρός θα κυριαρχήσει από την αρχή μέχρι το τέλος της ημέρας σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα έχουμε τοπικές νεφώσεις και ίσως κάποια πολύ ασθενή τοπικά φαινόμενα στα βόρεια ορεινά της Κρήτης το πρώτο μισό της ημέρας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι στα 5 με 7 Μποφόρ ενώ νότια της Κρήτης και των Δωδεκανήσων η ένταση των ανέμων θα φτάνει ακόμη και τα 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά πιθανώς 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας