Αραιές νεφώσεις, ηλιοφάνεια και σκόνη - Ο καιρός την Δευτέρα 11/05/2020

2020-05-10

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Δευτέρα καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Κατά τόπους πάντως δεν θα λείπουν οι αραιές νεφώσεις, ιδιαίτερα στα δυτικά. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν-ΝΑ διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι με ένταση 5 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 10 έως 27 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 30 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 13 έως 31 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγη αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν-ΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας