Αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια - Ο καιρός την Πέμπτη 03/06/2021

2021-06-02

Ιδιαίτερα καλές αναμένεται να είναι οι καιρικές συνθήκες σχεδόν στο σύνολο της χώρας κατά την διάρκεια της Πέμπτης, καθώς τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Κάποιες νεφώσεις αναμένεται να αναπτυχθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά - ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και κυρίως στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, είναι πιθανό να εκδηλωθεί παροδική μπόρα ή και καταιγίδα σύντομης σχετικά διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου εκεί θα πνέει ισχυρός έως πολύ ισχυρός ΒΔ άνεμος της τάξεως των 5 με 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας περιμετρικά της πόλης. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας