Αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια - Ο καιρός το Σάββατο 29/05/2021

2021-05-28

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυλήσει η ημέρα του Σαββάτου σχεδόν στο σύνολο της χώρας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε ολόκληρο σχεδόν το ηπειρωτικό και νησιωτικό κομμάτι. Δεν θα λείψουν παρ' όλα αυτά λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως από την βόρεια Ελλάδα, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στην περιοχή της Θράκης πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να σημειωθεί ολιγόλεπτη τοπική μπόρα στα βόρεια ορεινά του γεωγραφικού διαμερίσματος.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ κατά κύριο λόγο διευθύνσεις με ασθενείς έως μέτριες εντάσεις έως 5 Μποφόρ. Κυρίως Β άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο με μέτριες εντάσεις και στα Δωδεκάνησα με ισχυρές έως πολύ ισχυρές εντάσεις έως 7 Μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέει ασθενές Ν ρεύμα.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 29 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 13 έως 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις το μεσημέρι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις με μέτριες εντάσεις της τάξεως των 5 Μποφόρ, ωστόσο το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν και δεν θα ξεπεράσουν τα 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας