Αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια την Κυριακή του Πάσχα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 19-04-2020

2020-04-18

Παραμένουν οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες και την Κυριακή του Πάσχα στην χώρα μας καθώς θα έχουμε ηλιοφάνεια στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Κατά την διάρκεια της ημέρας πάντως θα έχουμε αραιές νεφώσεις σε αρκετές περιοχές και στα βορειοδυτικά θα είναι λίγο πυκνότερες με μικρή πιθανότητα το μεσημέρι και το απόγευμα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και στα βόρεια της Θράκης. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο υπόλοιπο από Ν κυρίως διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 11 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά σε κεντρικές ηπειρωτικές περιοχές οι μέγιστες θερμοκρασίες ενδέχεται να αγγίξουν τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, λίγο πιο πυκνές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας