Αραιές νεφώσεις και σχετική ζέστη - Ο καιρός την Πέμπτη 06/05/2021

2021-05-05

Χωρίς να παρουσιάζεται κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή των καιρικών συνθηκών, θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει η ημέρα της Πέμπτης. Συγκεκριμένα περιμένουμε καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας αραιές νεφώσεις σε όλη την χώρα με πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ λίγο πυκνότερες θα είναι οι συννεφιές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει η περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου όπου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές, με πολύ γρήγορη βελτίωση. Μικρή πιθανότητα να βρέξει τοπικά υπάρχει επίσης για την ορεινή περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. 

Οι άνεμοι στην περιοχή του Ιονίου θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ασθενείς έως μέτριες εντάσεις μέχρι 5 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν Δ-ΒΔ άνεμοι ισχυροί έως 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στην βόρεια Κρήτη πολύ ισχυροί έως 7 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 13 έως 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 25 βαθμούς (στην νότια Κρήτη κατά τόπους έως 27 με 28 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μερική μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην κεντρική και νότια Ελλάδα. 

Στην Αττική περιμένουμε σχεδόν αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα και το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ, νωρίς το πρωί όμως στην περιοχή του Σαρωνικού θα πνέει μέτριας έντασης άνεμος της τάξεως των 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια και πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις εντάσεως 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς, στα βόρεια όμως του νομού η μέγιστη θα ανέλθει κατά τόπους περί τους 28 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας