Αραιές νεφώσεις με λίγες μπόρες στα βόρεια - Ο καιρός την Πέμπτη 13/05/2021

2021-05-12

Με παρόμοιες καιρικές συνθήκες με αυτές των τελευταίων ημερών, αναμένεται να εξελιχθεί η ημέρα της Πέμπτης στην χώρα μας, καθώς από την αρχή έως το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει πολύ καλός καιρός με τα διαστήματα με ηλιοφάνεια να είναι μεγάλα στο σύνολο του ηπειρωτικού και νησιωτικού τμήματος. Κάποιες αραιές νεφώσεις θα τις έχουμε κυρίως τις πρωινές ώρες στις περισσότερες περιοχές και κυρίως στα πιο ανατολικά τμήματα, άνευ όμως σημασίας. Μεταξύ των μεσημβρινών και τον απογευματινών ωρών, αναμένεται να αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας, οπότε είναι αρκετά πιθανό να σημειωθούν ολιγόλεπτες μπόρες στα βορειότερα ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας σε τοπικό επίπεδο. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Δ διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι με την μέγιστη ένταση να φτάνει τα 5 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από Δ-ΝΔ διευθύνσεις με την ένταση στα βορειοδυτικά ανοιχτά τμήματα της Κρήτης να φτάνει μέσα στην ημέρα κατά τόπους τα 7 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις, με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις, 4 με 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 13 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά τις πρωινές ώρες και ηλιοφάνεια το υπόλοιπο της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 Μποφόρ, στα δυτικά όμως του νομού και κυρίως σε περιοχές που "βρέχονται" από τον Κορινθιακό, θα πνέει ισχυρός Δ άνεμος που θα φτάνει τα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε και εδώ αραιές νεφώσεις μέσα στην ημέρα, λίγο πιο πυκνές το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά όπου ίσως σημειωθεί παροδική μπόρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας