Αραιές νεφώσεις σε όλη την χώρα, αρκετή ζέστη και σκόνη - Ο καιρός την Τρίτη 19/05/2020

2020-05-18

Καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Τρίτη καθώς θα επικρατήσει ο αίθριος καιρός στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Ωστόσο θα έχουμε αραιές νεφώσεις σχεδόν σε όλα τα τμήματα, οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι λίγο πιο πυκνές και δεν αποκλείεται τις απογευματινές ώρες να σημειωθούν τοπικές βροχές στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση μέχρι 5 Μποφόρ, στα ανοιχτά όμως του νοτίου Ιονίου η ένταση θα φτάνει κατά διαστήματα τα 7 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 37 βαθμούς (τοπικά στο εσωτερικό της Κρήτης έως 39 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 (τοπικά και 34) βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα κυμαίνεται 3 με 4 βαθμούς πιο κάτω. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας και ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας