Αρκετά ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Παρασκευή 11/09/2020

2020-09-10

Θα παραμείνουν και την Παρασκευή οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη την χώρα, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της μέρας. Δεν θα λείψουν πάντως τοπικές νεφώσεις από τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί με την ένταση να "αγγίζει" σε πολλές περιοχές τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε κατά την διάρκεια της ημέρας νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και πιθανώς στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως η μέγιστη θα πλησιάσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας