Αρκετά μουντός ο καιρός με τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά - Ο καιρός την Παρασκευή 16/04/2021

2021-04-15

Αρκετά μουντός αναμένεται να είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας κατά την διάρκεια της Παρασκευής, καθώς μέσα στην ημέρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις από τα δυτικά οι οποίες θα είναι αραιές κατά βάση, θα καλύψουν όμως σχεδόν ολόκληρη την χώρα μέχρι το τέλος της ημέρας. Αυτή η συννεφιά αναμένεται να είναι κάπως πυκνότερη στην βορειοδυτική Ελλάδα και έτσι μεταξύ των πρώτων μεσημβρινών και βραδινών ωρών, θα έχουμε ένα γρήγορο πέρασμα από τοπικές και ασθενείς βροχές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την βορειοδυτική Πελ/νησο. Μάλιστα σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία ίσως τα φαινόμενα αποκτήσουν για λίγο κάπως πιο αξιόλογο χαρακτήρα, ενώ πιο μικρή είναι η πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά σε βόρεια Στερεά Ελλάδα και Σποράδες. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση έως 6 Μποφόρ, στο νότιο όμως Ιόνιο από το απόγευμα οι νοτιάδες θα παρουσιάσουν ενίσχυση και στα πολύ ανοιχτά τμήματα του Πελάγους θα φτάνουν εντάσεις της τάξεως των 8 με 9 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Α-ΒΑ διευθύνσεις με μέγιστη ένταση τα 5 με 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 3 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, λίγο πιο πυκνή στα δυτικά και τα βόρεια όπου ίσως ψιχαλίσει ή βρέξει ασθενώς το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας