Αρκετά υψηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά - Ο καιρός την Τρίτη 04/08/2020

2020-08-03

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν κατά την διάρκεια της Τρίτης στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και κυρίως στα βορειοδυτικά, οπότε το απόγευμα δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και τοπικά στα βουνά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στα βόρεια μέχρι 5 Μποφόρ. Στο Αιγαίο το βόρειο ρεύμα θα διατηρηθεί στα 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά στο Καρπάθιο μέχρι 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 34 βαθμούς (τοπικά στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας έως 35 βαθμούς), στα δυτικά από 18 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις και στα νότια από Ν μέχρι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς και τοπικά στα δυτικότερα έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και το απόγευμα πιθανώς μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα ανέλθει στους 34 και πιθανώς στους 35 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας