Αρκετές νεφώσεις και διαστήματα με ηλιοφάνεια - Ο καιρός την Παρασκευή 18/12/2020

2020-12-17

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές και κατά την διάρκεια της Παρασκευής στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, καθώς θα έχουμε αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Δεν θα λείψουν όμως και πάλι κάποιες νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και υπάρχει μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την βόρεια Κρήτη. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, πιο πυκνές το πρώτο μισό της ημέρας κυρίως στα βόρεια και αρκετή ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας