Αρκετές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια - Ο καιρός την Τετάρτη 05/05/2021

2021-05-04

Αρκετά νεφελώδης αναμένεται να είναι ο καιρός κατά την διάρκεια της Τετάρτης, κυρίως στην δυτική και την βόρεια Ελλάδα όπου οι νεφώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Κατά τις νυχτερινές και πρωινές ώρες, υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα ορεινότερα τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, πρόσκαιρου όμως χαρακτήρα. Από τις απογευματινές και μετέπειτα ώρες, πυκνές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τα δυτικά οι οποίες μέχρι το τέλος της ημέρας θα επεκταθούν σε όλη την χώρα. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα, την δυτική και βόρεια Πελ/νησο και ίσως πιο τοπικά την ανατολική Στερεά Ελλάδα. Μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα έχουμε στις νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ, στα ανοιχτά και τα νότια του Ιονίου ωστόσο, η ένταση των ανέμων θα φτάνει τοπικά τα 5 με 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ασθενείς εντάσεις, εκτός από τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέει ισχυρός ΒΔ άνεμος έως 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 10 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 11 έως 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 27 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε μέσα στην ημέρα αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Το βράδυ αυξημένη συννεφιά θα παρατηρηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νομού και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε τις πρωινές ώρες αυξημένη συννεφιά με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά. Ανταλλαγές νεφώσεων και διαστημάτων με ηλιοφάνεια περιμένουμε για το υπόλοιπο της ημέρας ενώ το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας