Αρκετές νεφώσεις σχεδόν σε όλη την χώρα - Ο καιρός το Σάββατο 19/12/2020

2020-12-18

Αρκετά μουντό αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές το σκηνικό του καιρού και κατά την διάρκεια του Σαββάτου στην χώρα μας, καθώς η συννεφιά θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα οι νεφώσεις αυτές κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, ιδιαίτερα στα νησιά του Ιονίου αλλά και στις περιοχές που βρίσκονται γύρω από τον Θερμαϊκό, οπότε σε αυτά τα τμήματα δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και πολύ τοπικά. Τέλος μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια στην Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 3 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές κυρίως στα βόρεια και μικρά ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε και εδώ νεφώσεις κατά διαστήματα αρκετά πυκνές με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Α-ΝΑ κυρίως διευθύνσεις μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας