Αρκετές βροχές κυρίως σε κεντρικές και νότιες περιοχές - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 26-03-2020

2020-03-25

Ιδιαίτερα βροχερό αναμένεται το σκηνικό του καιρού στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας και ιδιαίτερα στα κεντρικότερα και νοτιότερα τμήματα, όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι και έντονα. Παράλληλα οι άνεμοι αν και θα εξασθενίσουν ελαφρώς, θα συνεχίσουν να πνέουν αρκετά ισχυροί στα Πελάγη, ενώ η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 26/03/2020 

Κατά την διάρκεια της νύχτας αλλά και των πρωινών - προμεσημβρινών ωρών, ο καιρός θα είναι αρκετά επιδεινωμένος στο νότιο κυρίως Ιόνιο, τις περισσότερες περιοχές της Πελ/νησου και της Στερεάς Ελλάδας, τα νοτιότερα τμήματα της Θεσσαλίας, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με αρκετές βροχές οι οποίες κατά διαστήματα και κατά τόπους δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα. Μάλιστα στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στην δυτική και νότια Κρήτη, το πρωί οι βροχές θα είναι αρκετά έως πολύ ισχυρές με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα θαλάσσια τμήματα. Πιο τοπικές βροχές αναμένονται στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στα υπόλοιπα τμήματα της Θεσσαλίας και πιθανώς στις Σποράδες ενώ στην δυτική Μακεδονία αναμένονται και ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 800 με 900 μέτρα. Σταδιακά πάντως από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και να αποκτούν πιο τοπικό χαρακτήρα (σε γενικές γραμμές θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος της ημέρας) ενώ κάποιες βροχές αναμένονται επίσης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κυρίως τα Δωδεκάνησα. 

Αργά το βράδυ και ενώ τα φαινόμενα τοπικά θα διατηρηθούν στις ίδιες περιοχές, στην δυτική Ελλάδα αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά παράκτια της Στερεάς Ελλάδας και της Πελ/νησου, φαινόμενα τα οποία τοπικά θα παρουσιάσουν σημάδια υψηλής έντασης. Μάλιστα δεν αποκλείεται και τοπική καταιγίδα στα ανοιχτά του νοτίου Ιονίου. Η κακοκαιρία σταδιακά θα επεκταθεί ανατολικότερα και προς το ξημέρωμα της Παρασκευής θα επηρεάσει και άλλες περιοχές της χώρας μας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΑΝΑ διευθύνσεις, ισχυροί με ένταση 6 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Α κυρίως διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα βόρεια 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 12 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική μέσα στην νύχτα μέχρι και νωρίς το μεσημέρι, ο καιρός θα είναι επιδεινωμένος με βροχές στις περισσότερες περιοχές του νομού, κατά διαστήματα πολύ αξιόλογες. Στην συνέχεια τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα βορειότερα όπου και θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος της ημέρας με ασθενή έως μέτρια ένταση. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αυξημένη συννεφιά με ασθενείς τοπικές βροχές κατά την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στον Θερμαϊκό 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας