Αρκετές βροχές τις νυχτερινές και πρωινές ώρες - Ενίσχυση των βοριάδων και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Παρασκευή 22/05/2020

2020-05-21

Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων περιμένουμε μέσα στην Παρασκευή, χωρίς ωστόσο αυτά να απουσιάζουν καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα εκτοπίσουν την αφρικανική σκόνη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση σε όλη την χώρα.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 22/05/2020

Στην δυτική Ελλάδα μέσα στην νύχτα ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει αισθητή βελτίωση σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Παρ'όλα αυτά κατά τόπους θα αναπτύσσονται νεφώσεις και δεν αποκλείεται να δώσουν πρόσκαιρες τοπικές βροχές, ασθενείς κατά βάση και κυρίως στα ορεινά της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της βορειοδυτικής Πελ/νησου. Και στην βόρεια Ελλάδα ο καιρός την νύχτα θα αρχίσει σιγά σιγά να βελτιώνεται με τις βροχές να εξασθενούν και να εντοπίζονται κυρίως στα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στην νότια Χαλκιδική). Όμως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας (κυρίως Μαγνησία), στις Σποράδες και στην βόρεια - βορειοδυτική Εύβοια αναμένεται κακοκαιρία με βροχές που κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι αρκετά έως πολύ ισχυρές. Τοπικές βροχές θα έχουμε και στα υπόλοιπα τμήματα της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και στα πολύ βόρεια τμήματα της Πελ/νησου. Παράλληλα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και στο ανατολικό - βορειοανατολικό Αιγαίο με βροχές και καταιγίδες ίσως μάλιστα πρόσκαιρα ισχυρές. Στα υπόλοιπα η νύχτα θα κυλήσει αρκετά καλά με λίγη συννεφιά και ξαστεριά ενώ μόνο στις Κυκλάδες νωρίς το πρωί ίσως σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές.

Κατά την διάρκεια της μέρας πάντως αναμένεται γενικά βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Ωστόσο τις θερμές ώρες της ημέρας θα έχουμε αναπτύξεις νεφώσεων κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και της βόρειας Πελ/νησου. Τέλος επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και στην Κρήτη με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νησιού. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με την ένταση στα βόρεια να αγγίζει τα 6 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι βοριάδες θα φτάνουν στις περισσότερες περιοχές τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί θα έχουμε συννεφιά η οποία θα δώσει τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά του νομού. Στην συνέχεια θα επικρατήσει άστατος καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα οι οποίες θα δίνουν τοπικές βροχές στα γύρω ορεινά, αλλά και με διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας