Αρκετή συννεφιά και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Μ. Τρίτη 27/04/2021

2021-04-26

Αρκετά πιο μουντό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας την Μεγάλη Τρίτη, καθώς θα κυριαρχήσει η αραιή συννεφιά σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα και θα έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζονται τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μάλιστα προς τις πρώτες πρωινές ώρες, υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει πολύ τοπικά στην δυτική και κεντρική Μακεδονία για πολύ λίγο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν-ΝΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά στα ανοιχτά μέχρι 7 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις μέχρι 5 Μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέει ΒΔ άνεμος και εδώ έως 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 21 βαθμούς (τοπικά στον Έβρο έως 22 βαθμούς), στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μερική μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε ολόκληρη την χώρα. 

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και μερικά ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά και νότια μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου (τοπικά στα δυτικά και τα βόρεια έως 25 βαθμούς, ενώ στα νοτιοανατολικά η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε και εδώ αραιές νεφώσεις και μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μικρή η πιθανότητα να ψιχαλίσει πολύ τοπικά μέσα στην νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας