Αρκετή συννεφιά και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά - Ο καιρός την Τετάρτη 17/11/2021

2021-11-16

Αρκετά νεφοσκεπής αναμένεται να καταστεί ο καιρός και κατά τη διάρκεια της Τετάρτης στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας σχεδόν καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Αυτές οι νεφώσεις φαίνεται ότι θα είναι αρκετά πυκνές στις πιο δυτικές περιοχές, τόσο ούτως ώστε ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες θα δίνουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες (κατά τόπους μάλιστα ισχυρές) στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο και στα πιο παράκτια τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής Πελ/νησου. Σε αυτά τα τμήματα ο καιρός θα καταστεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας άστατος με διαστήματα εκδήλωσης φαινομένων και πλήρης παύσης αυτών. 

Αρκετά αυξημένη συννεφιά αναμένεται επίσης στις Κυκλάδες και στα βορειότερα τμήματα της Κρήτης όπου θα σημειώνονται μέσα στην ημέρα τοπικές βροχές, ασθενείς κατά βάση. Μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα έχουμε στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού - νοτιοανατολικού Αιγαίου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με μέτριες εντάσεις έως 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις παρόμοιων εντάσεων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 7 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένη συννεφιά κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά στα βόρεια του νομού. Μετά το μεσημέρι θα ακολουθήσουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και περιορισμένα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας