Αρκετή συννεφιά και τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 24-03-2020

2020-03-23

Παραμένει και την Τρίτη ο νεφελώδης καιρός στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές αλλά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές. Παράλληλα οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μερική ενίσχυση στο βόρειο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μερική άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα βόρεια. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 24/03/2020

Στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα, τις περισσότερες περιοχές της Πελ/νησου καθώς επίσης και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι από την αρχή έως το τέλος της ημέρας αρκετά καλός με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις. Πιο μουντός θα είναι ο καιρός στην ανατολική και βόρεια Θεσσαλία, τις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και την Θράκη και θα σημειωθούν μέσα στην ημέρα τοπικές βροχές κατά περιόδους αξιόλογες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Ενδεικτικά στην Θράκη οι χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από τα 700 με 800 μέτρα και πάνω κυρίως στα βόρεια τμήματα του γεωγραφικού διαμερίσματος, στην κεντρική Μακεδονία από τα 800 με 900 μέτρα και στην δυτική Μακεδονία από τα 600 με 700 μέτρα, με τα φαινόμενα εδώ να είναι πολύ τοπικά και ασθενή. Τέλος πρόσκαιρες βροχές αναμένονται στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου το πρωί ενώ και στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ενδότερα τμήματα του νησιού. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από ΔΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και τέλος στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις που στα βόρεια η ένταση θα φτάνει τα 6 με 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -3 έως 10 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις νυχτερινές και πρωινές ώρες.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος κυρίως τις πρωινές - προμεσημβρινές ώρες με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς τοπικά. Παράλληλα αναμένονται αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στον Κορινθιακό μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά με τοπικές βροχές στα πεδινά - παραθαλάσσια και  τοπικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά πάνω από τα 900 μέτρα. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος της ημέρας με ενδιάμεσα διαστήματα παύσης. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας